Kubatov segít: elárulta, hogy lehet komoly klub az Újpestből

2024. május 02. 21:07

A Ferencváros klubelnöke kendőzetlen őszinteséggel jelentette ki, hogy adott esetben kiejtenék a városi riválist.

2024. május 02. 21:07
null

Fotó: Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

Nagy nap következik a Ferencvárosi TC életében a fővárosi klub május 3-án ünnepli alapításának 125. évfordulóját. Az esemény apropóján Kubatov Gábor klubelnök hosszabb interjút a közmédiának, amelyet pénteken délután sugároznak majd, ám egy rövid részlet már napvilágot látott a beszélgetésből.

Kubatov vacillálás nélkül kijelentette, hogy ha lehetőségük lenne rá az NB I zárófordulójában, akkor kiejtenék az Újpestet. A klubelnök „nem túl sportszerű” válaszát meg is indokolta.

„Amikor mi nem voltunk az első osztály tagjai – bár nem kiestünk, hanem kizártak –, tort ültek rajtunk. És senkitől nem hallottam azt, hogy a Fradi és derbi nélkül nem igazi a bajnokság.

Amikor megvertek minket 6–0-ra, egy lelátói magazint neveztek el erről, aztán egyszer csak elmentünk hozzájuk, és mi nyertünk 6–0-ra, akkor ezt megszüntették.

Tehát a sport pont ezt tanítja, hogy az ember ne legyen fellengzős és nagyképű, legyen benne szolidaritás, sportszerűség és az Újpest ebben a helyzetben nem volt sportszerű. Tudom, hogy sokakat, főleg Újpest-szimpatizánsokat ez fel fog háborítani, de ezt minden klubnak meg kell tanulnia. És akkor az Újpestből is újra egy komoly klub válhat, de ezeken a megtisztulásokon át kell menni” – fogalmazott Kubatov Gábor.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Garullus
2024. május 03. 17:18
Én nem vagyok Fradi drukker, de azt be kellene már látnia minden egyenlősdit követelő kollégának, hogy Magyarországon nemzetközi szinten valamennyire is ütőképes foci magától nem fog kialakulni. Egyszerűen nincsenek meg az erőforrásaink hozzá. Csak akkor van esélyünk, ha ezeket koncentráljuk. Még a legszebb években is ki kellett emelni két klubot, mesterségesen összpontosítani az értékeket ahhoz, hogy életképesek legyünk. Jelen pillanatban az FTC az, amely potenciálisan alkalmas erre a szerepre. Óriási szurkolótábor, marketing szempontból eladható, jó menedzsment. A Fradi mellé most már egy jó vetélytárs hiányzik, sajnos a Fehérvár-projekt nem jött be. Muszáj még egy kivételezett szereplő, mert a Ferencvárosnak is edződnie kell. De két erős klubnál többet nem tudunk eltartani. Persze, lehet szétszórni is az összes szereplő között a támogatást. Igen, akkor győzött az igazság! És mire is mentünk vele? Nem lesz nemzetközileg értékelhető csapatunk.
vip era
2024. május 03. 09:53
Mint klub,az Újpest mindig komoly volt.A Honvéddel együtt a két legtöbb olimpiai érmet,és pontot szerezték. Az ,hogy most a labdarúgó csapatuk milyen szar,az tényleg nem lehet vita tárgya.
Novicsok-5
2024. május 03. 07:57
Ki kell nyalni a Fidesz seggét és jut pénz a Dózsára is.
oberennsinnen49
2024. május 03. 07:03
Jav.: 16 csapatos NB I-nél a központi pénz 16 egyenlő részre,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!